جلوگیری از سرطان سینه با ورزش کردن

جلوگیری از سرطان سینه با ورزش کردن

متخصصین معتقدند که با افزایش هورمون استروژن احتمال بروز سرطان سینه افزایش پیدا می کند ، این در حالی است که افزایش وزن و چاقی نیز سبب افزایش مقدار هورمون های بدن مانند: استروژن و انسولین می شود و همین استروژن بیش ازحد خود باعث بروز سرطان است. پس با کنترل وزن بوسیله ورزش در واقع از بروز سرطان سینه جلوگیری کرده ایم.

اطلاعات موجود نشان می دهد که افرادی که از لحاظ بدنی فعال هستند خطر ابتلا به سرطان در آنها کمتر است ورزش‌های هوازی با تغییرات در تشریح هورمون استروژن و متابولیسم بدن، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهند.

تحقیقاتی تازه، که ۷۴ هزار زن در آمریکا در آن شرکت داشته اند، نشان می دهد که برای آغاز فعالیت های ورزشی هیچ سنی دیر محسوب نمی شود. محققان با انتشار مقاله ای در نشریه “انجمن پزشکی آمریکا” اظهار می دارند حتی آن دسته از زنان که وارد دوره یائسگی شده اند نیز می توانند با ورزش کردن از خطر سرطان سینه بکاهند. در این راستا دکتر “ان مک تیرنان” و همکاران او از مرکز مطالعات سرطان هاچینسون در سیاتل، مطالعات خود را بر اساس اطلاعاتی که از تک تک این زنان جمع آوری شده بود انجام داده اند. از کلیه این ۷۴ هزار زن سوال شده بود چه مقدار از وقت خود را صرف فعالیت های ورزشی می کنند و آیا در جوانی هم ورزش می کردند یا نه.

پژوهشگران متوجه شدند که فعالیت جسمانی همچنین خطر سرطان سینه را در زنانی که احتمال ابتلای آن ها به این سرطان بیش از سایر افراد است نیز کاهش می دهد. در دو گروه خطر ابتلا به سرطان سینه بالا است. یکی آن دسته که در خانواده آن ها سابقه سرطان سینه بوده است و گروه دیگر کسانی که از درمان جایگزینی هورمونی استفاده می کنند. این تحقیقات نشان می دهد که ورزش برای زنان لاغر تا وزن متعارف و حتی آن هایی که کمی چاق هستند بیش از دیگر زنان سودمند است. دانشمندان همچنین متوجه شدند که ورزش های منظم در مورد کسانی که بیش از حد اضافه وزن دارند یا بیش از حد چاق هستند، موثر نیست. با این حال دکتر مک تیرنان این گروه را نیز تشویق کرد ورزش کنند. وی گفت: “این یافته مسلما نباید باعث منصرف شدن زنان چاق از ورزش شود.

 

 

محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که به طور مرتب ورزش می کردند ۲۰ درصد کمتر بود. ورزش های معتدل مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا که در هفته پنج بار تکرار شود بیش از هر فعالیت دیگر موثر بوده است.شروع ورزش برای زنان، حال با هر وزنی، می تواند فواید متعددی داشته باشد از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت. خانم مک تیرنان ادامه داد: “اما از نظر خطر سرطان سینه، زنان چاق تنها زمانی بیشترین بهره را از ورزش می برند که وزن خود را کم کنند. او همچنین اشاره کرد ورزش با کاهش میزان چربی در بدن از خطر ابتلا به سرطان سینه می کاهد.

وی گفت: “به عقیده ما ورزش خطر سرطان را کاهش می دهد چون از چربی بدن می کاهد و کاهش میزان چربی بدن خود باعث پایین آمدن هورمون های سرطان زا می شود.” خانم دکتر مک تیرنان گفت: ” به این ترتیب حتی اگر زنی ورزش کند اما از زیاده روی در خوردن دست نکشد، به طوری که سطح چربی بدن او بالا بماند، برخلاف زنانی که چربی بدنشان کمتر است از فواید ضدسرطانی ورزش محروم می شود.” وی گفت زنان باید پنج روز در هفته و در هر روز حداقل ۳۰ دقیقه ورزش معتدل انجام دهند.

ورزش و درمان بیماری ها

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند

در حال بارگیری کپچا ...