اعتیاد به ورزش - فوردی پرو

اعتیاد به ورزش چیست و چگونه درمان می شود؟

اعتیاد ورزشی یک اتکای ناسالم و غیر عادی به ورزش برای عملکرد روزانه شخص است. در این موارد معمولاً پرداختن به ورزش به عنوان تنها وسیله دفاعی در برابر استرس های روزمره در می آید و فرد بیشتر به آن می پردازد.

اعتیاد به ورزش مسئله ای نادر است اما حقیقت دارد. به ازای هر انسانی که بیش از حد ورزش می کند، صدها انسان هستند که اصلاً ورزش نمی کنند. معمولاً آن دسته از افرادی زندگی بهتـر و سلامت تری خواهـند داشت که به تناسب ورزش کنند.

در این مقاله از فوردی پرو قصد داریم تا به موضوع اعتیاد ورزشی و راه های درمان آن بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

معتاد ورزشی کیست؟

صحبت کردن از اعتیاد در رابطه با کسانی که ورزش می‌کنند، ممکن است تاحدی سختگیرانه یا متناقض باشد. چون معمولا کلمه «اعتیاد» را برای توصیف رفتارها و عادت‌های بدی استفاده می‌کنیم که در بعد فردی و اجتماعی بسیار مضر هستند؛ مثل مصرف موادمخدر، الکل و …
در یک تعریف ساده، هرگونه فعالیتی که در ابتدا برای فرد لذت‌بخش است ولی بعدا به فرآیندی اجباری تبدیل می‌شود، اعتیاد است. مجموعه‌ای از رفتارها و یا عادت‌هایی که در روند زندگی روزمره، روابط اجتماعی و سلامت اخلال ایجاد می‌کند و فرد قادر به کنترل آنها نیست.

اعتیاد ورزش - فوردی پرو
از علائم اعتیاد به ورزش، تمایل به ورزش کردن بیش از حد است که با عنوان «سندروم بیش تمرینی» شناخته می‌شود. این سندروم، نوعی حالت فیزیولوژیکی است و در عدم تعادل در زمان‌بندی و تشدید تلاش فیزیکی ریشه دارد.
بر این اساس، معتادان ورزشی کسانی هستند که تمرین کردن و انجام فعالیت‌های بدنی، برای آنها به اجباری برای حفظ روال درست زندگی‌شان تبدیل می‌شود.

چنین ورزشکارانی، با انجام بیش از حد تمرینات ورزشی، به دنبال دست‌یابی به احساس کنترل بر «خود» هستند. در این حالت، «ورزش» در تنظیم خلق و خوی فرد و اعتماد به نفس او نقش پررنگی ایفا می‌کند.

علت اعتیاد ورزشی چیست؟

سال ها پیش، فیزیولوژیست های ورزش تصور می کردند که این احتمال وجود دارد که افراد به ورزش کردن معتاد شوند، دقیقاً مثل اعتیاد به مورفین و مواد مخدر. ورزش شدید باعث افزایش میزان اندورفین در بدن می شود.

نام اندورفین ترکیبی از واژه درونی و مورفین است و این مواد شیمیایی با گیرنده های مشابه مواد مخدر کار می کنند. اندورفین بدن با فعالیت فیزیکی زیاد افزایش می یابد. دانشمندان تصور می کردند که این می تواند همان دلیل اعتیاد فرد به ورزش شود.
اکثر تمرینات ورزشی شدید باعث افزایش اندورفین می شود. یکی از تحقیقات انجام گرفته در این زمینه نشان داد که وزنه برداری باعث بالا رفتن اندورفین می شود که مشابه با افزایش آن به سبب دویدن بر روی تردمیل می باشد.

اعتیاد به ورزش کردن - فوردی پرو

بدن فقط در زمان فعالیت اندورفین تولید می کند و بیشتر بودن این ماده باعث می شود قدرت تحمل ما دربرابر فشارهای فیزیکی بیشتر شود. خود را

دیدگاه ها بسته شده اند.